ADP Dakbedekkingsbedrijf

JB Printing

Allerlei

Boekwerk 'Vliegduivensport voor beginners... en gevorderden'

Boek te koop 'Vliegduivensport voor beginners... en gevorderden'. Inhoud: onder andere hoofdstukken over de wetenschapelijke indeling van duiven, de geschiedenis van het houden van duiven, het spijsverteringsstelsel, bijproducten, geslachtsorganen en bevruchting, kweken en erfelijkheid, kropmelk van de duif, het oriŽntatievermogen van de (post-)duif, de meest voorkomende duivenziekten en een duivenmelkerlong. Prijs: Ä 15,- plus Ä 4,- portokosten. Ben Hafmans: 0735324072 of hafmans@home.nl.

Boekje Vliegduivensport voor beginners... en gevorderden

(Oude) ringen gezocht

Twijzelerheide, 7 november 2013

Mijn naam is Douwe de Jong. Ik woon in Twijzelerheide (Friesland) en ben van jongs af aan bekend met de duivensport. Pas op latere leeftijd ben ik actief diverse materialen gaan verzamelen die met de duivensport te maken hebben. Het grootste deel van mijn verzameling bestaat uit ringen en eigendomsbewijzen van postduiven. Het mooie van deze hobby is, dat er contacten over de hele wereld worden gelegd.

Om mijn verzameling uit te kunnen breiden, vraag ik u om hulp. Mogelijk dat u mij in contact kunt brengen met mensen van uw club. Wellicht kunnen die mensen mij dan helpen met (oude) ringen die ze nog hebben liggen en willen missen.

U zou mij erg verblijden door mij met deze mensen in contact te brengen.

Alvast bedankt voor uw medewerking.

Met vriendelijke groet,

Douwe de Jong
Tsjerkepaed 22
9287 LS Twijzelerheide

douwe.dejong@online.nl of info@duivensportverzameling.nl
www.duivensportverzameling.nl

Voedingswaarde per duif

Matador diervoeders heeft een handige omrekentabel ontwikkeld om na te gaan wat je duif aan voedingswaarde binnenkrijgt (percentage opneembaar eiwit, vet en koolhydraten). Heb je interesse? Download het bestand hier.

Matador diervoeders

Koppelkaart

Ben Hafmans heeft koppelkaarten gemaakt, die je kunt gebruiken in het hok of voor je fokadministratie. Je kunt de kaarten zelf printen vanuit Word. Heb je interesse? Download het bestand hier.

Stamboom

Een stamboom die leden kunnen invullen; de foto van duif kan vervangen worden. Heb je interesse? Download het bestand hier.

Boerenmeeuw (J. Ankone, 2014)